• Početna>
  • Vesti>

Obeležavanje dve godine od ubistva Ivanovića: Nećemo stati dok se ubica ne izvede pred lice pravde

Članovi GI „Srbija demokratija pravda“ i predstavnici Srpske liste položili su danas cveće na mesto gde je pre tačno dve godine, ubijen osnivač i lider GI SDP Oliver Ivanović.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović podsetila je da ni danas, dve godine nakon Ivanovićevog ubistva, nalogodavci i izvršioci nisu otkriveni.

„I dalje pitanje bez odgovora. Ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića? Ja mogu samo sa ovog mesta danas, posle dve godine,  da poručim da ćemo svi zajedno raditi na tome  da se to ubistvo rasvetli i da pravi nalogodavci i prave ubice se izvedu pred lice pravde“ rekla je Božović i dodala da je istovetnu poruku jutros uputila i Vlada Republike Srbije

„Zajedno ćemo raditi na tome i istrajaćemo,  i pravi ubica biće izveden pred lice pravde. Ova optužnica koja je doneta, pa ova druga naknadno, govore samo o institucijama Kosova, o njihovom radu  a mi smo i prvog dana suđenja videli  kako je sve to išlo… Da li je krivac sekretarica i najbliži saradnik Olivera Ivanovića? To svi znamo, čak i građani. Neko očigledno treba da odgovara , oni idu ka tome, ali mi ćemo istrajati i Silvana Arsović će na kraju dokazati svoju nevinost a pravi krivac će morati da odgovara“ poručila je Božović.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić apelovao je na  sve nadležne institucije, a pre svega na tužilaštvo i sud da što pre otkriju kako je rekao „ prave nalogodavce, naručioce i ubicu Olivera Ivanovića“.

„ Jer poslednje što smo mogli da čujemo,kada su optužili najbližeg saradnika, sekretaricu Olivera Ivanovića,  ukazuje nam na to kuda ide ova istraga“ rekao je Rakić.

On je najavio da će biti upućena pisma međunarodnoj zajednici, sa zahtevom da se uključi u istragu.

„Nećemo odustati od traženja pravde, i već koliko danas poslaćemo pisma na sve adrese, poslaćemo pismo međunarodnoj zajednici da se i oni uključe, da pošalju svoj istražni tim i da pomognu Prištini, ako već ona nije u stanju ili neće da otkrije… Nećemo stati“ poručio je predsednik Srpske liste i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica.

Poštu  ubijenom Ivanoviću, paljenjem sveća i polaganjem cveća, danas su, na istom mestu,  odali i njegovi prijatelji i poštovaoci.

Pomen Oliveru Ivanoviću služen je jutros u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, simbolično u 8 i 15h, u vreme kada je Ivanović ubijen.

Kasnije u toku dana, na mestu ubistva Olivera Ivanovića, cveće su položili članovi njegove porodice u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još