• Početna>
  • Vesti>

Veljiu: Ponuda Samoopredeljenja pokušaj da se ponizi DSK

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Agim Veljiu ocenio je da se nedavnim akcijama Pokreta Samoopredeljenje ulažu napori da se DSK ponizi i time prisvoji apsolutna moć.

Veljiu je ocenio da Samoopredeljenje svojim postupcima ne čini ozbiljne napore da postigne dogovor sa DSK i da formira institucije.

“Angažovanja i postupci Samoopredeljenja poslednjih dana nisu ozbiljan pokušaj izgradnje institucija i postizanja sporazuma sa DSK o koalicionoj vladi na osnovu glasova. Sve je ovo pokušaj Samoopredeljenja da ostvari apsolutnu moć i ponižavanjem DSK pokuša da potkopa dostojanstvo stranke”, ocenio je Veljiu u objavi na Fejsbuku.

Veljiu, koji je i gradonačelnik Podujeva, ocenjuje da ponuda Samoopredeljenja ima za cilj da istisne DSK iz njegove evropske, evroatlantske prošlosti. On je te napore nazvao neuspešnim i rekao da niko iz DSK ne bi trebalo to da podrži.

“Čak i današnji zahtevi Pokreta Samoopredeljenje idu još dalje, u svojoj nameri da se DSK odvoji od svoje evropske i evroatlantske prošlosti. Od koje prošlosti žele da nas odvoje? Oni možda žele da nas udalje i od rugovizma. Ovaj njihov napor neće biti uspešan i niko od nas ne bi trebalo da pomogne”, smatra Veljiu.

Što se tiče predloga koji je Samoopredeljenje danas uputilo DSK, Veljiu je pesimistično rekao da to nije nešto ozbiljno.

“Lično gledano, to nije nešto ozbiljno. Smatramo da nema ništa novo. Nema ničega ozbiljnog što može da nas izvuče iz situacije”, rekao je Veljiu.

On je naveo da bi o tome trebalo da se razgovara na stranačkim organima i da veruje da će se razgovarati o principima sporazuma, i da ne zna šta bi mogli da razmotre u ponudi Samoopredeljenja.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još