• Početna>
  • Vesti>

Spirić: U narednom periodu adaptacija toplovoda STŠ “Mihailo Petrović Alas”

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa svojim saradnicima obišao Gradsku toplanu u Kosovskoj Mitrovici.

Tom prilikom Spirić je istakao da je pored svih problema i uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, toplana radila bez prestanka i grejala škole, fakultete, kao i domove građana Kosovske Mitrovice.

“Ovo je toplana koja redovno isporučuje toplotnu energiju i redovno grejanje osnovnih i srednjih škola kao i domova. Pokazatelj toga je stručna odanost ovih ljudi svom radu i ova toplana treba da bude pokazatelj da i pored uvođenja taksi i problema u nedostatku mazuta, uspela da funkcioniše i nijednog momenta nije bila ugašena. Ono što je značajno je da smo u prošloj godini uspeli da realizujemo adaptaciju postojećeg remonta a ono što je planirano za ovu godinu, zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, je da realizujemo adaptaciju toplovoda koji je povezan sa srednjom tehničkom školom „Mihailo Petrović Alas“ u kojoj je skoncentrisano više škola i naravno sa iznosom od 4 miliona 630 hiljada dinara, uspećemo da poboljšamo grejanje u samoj zgradi. Tu naravno nećemo stati jer naš cilj jeste da ova toplana ima još više mazuta“ rekao je Spirić.

Spirić dodaje da bi radnike trebalo da ohrabri povećanje plata od januara 2020. godine i to u iznosu od 5%.

“Ono što ove radnike kao i radnike u javnim preduzećima treba da ohrabri jeste ono što je i sam predsednik Vučić rekao, a to je uvećanje plata za 5% u Sektoru za preduzeća i time pokazujemo da se standardi u Kosovskoj Mitrovici poboljšavaju“ navodi Spirić.

Radoslav Ivković upravnik Gradske toplane kaže da zahvaljujući lokalnoj samoupravi i državi Srbiji, iako u teškim uslovima toplana funkcioniše.

“Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i državi Srbiji mi funkcionišemo u ovim teškim uslovima. Nikada naša deca, studenti i učenici nisu ostali bez grejanja zahvaljujući lokalnoj samoupravi i sredstvima koja ona izdvaja. Jedini problem je primarna mreža koja je dotrajala jer je starija više od 40 godina i bilo bi dobro da se zamene pojedine deonice koje su kritične. Što se tiče mazuta, mi koristimo nisko-sumporni mazut tako da je zagađenje životne okoline minimalno. Najveći problem su nelegalni objekti jer imamo problema da dođemo do kvara, jer ti nelegalni objekti moraju da se uklone kako bi mi locirali kvarove i uklonili ih“ istakao je Ivković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još