• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici PO Kačanik obišli raseljene Srbe iz ove opštine

Predsednik Privremenog organa opštine Kačanik Milan Jovanović, zajedno sa članovima veća, obišao je dve porodice sa teritorije te opštine koje su od 1999. godine interno raseljene na područije opštine Priština-Gračanica i tom pirlikom deci raseljenih porodica uručio novogodišnje paketiće.

Nezaposlenost je osnovni problem ove dve porodice. Milibor Stanojković je penzioner i živi sa suprugom i punoletnim sinom. Njegova penzija u iznosu od 7.000 dinara, jedini je izvor prihoda ovoj porodici. Posao za sina je preko potreban, kaže Milibor. Porodica je stambeno obezbeđena zahvaljujući Opštini Gračanica, koja im je dodelila stan u Lapljem Selu.

Vladimir Stanojković je takođe raseljeno lice iz Kačanika, a živi u Lapljem Selu sa suprugom i troje maloletne dece. Stanojkovići isto tako imaju probleme sa finansijama. Vladimir radi u Uroševcu kao vozač u pekari čiji je vlasnik Albanac, te tako zarađuje platu od 150 evra koja je nedovoljna da bi mogao da prehrani porodicu. 

Predsednik Privremnog organa opšrine Kačanik Milan Jovanović je sa članovima veća, u saradnji sa predsednikom Privremnog organa SG Priština, nedavno obišao socijalno ugrožene porodice u Gračanici, Kišnici i Lapljem Selu i tom prilikom im uručio pakete higijene, hrane i paketiće za decu.

U Starom Kačaniku je pre rata živelo 37 srpskih porodica. Opšitina Kačanik je premeštena i funkcioniše na teritoriji Gračanice.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još