• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Privremeni organ opštine će nastaviti da pomaže jačanje srpskih institucija i unapređenje školstva

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, sastao se danas sa direktorima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice.

On je istakao da će “Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica nastaviti i u budućnosti da pomaže jačanje srpskih institucija i stvaranje boljih uslova za rad istih, imajući u vidu da u našem gradu funkcioniše 13 osnovnih i srednjih škola. Za ovu godinu o budžetu smo planirali 10 miliona 267 hiljada dinara za osnovno obrazovanje i 10 miliona 500 hiljada dinara za srednje obrazovanje. Naravno, lokalna samouprava obezbeđuje i sredstva za personalne asistente i pedagoške i svakako u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i čitavom vladom Republike Srbije nastavićemo da i pored uvođenja taksi i svih problema sa kojima se suočava srpski narod na prostoru Kosmeta, obezbedimo tople učionice i ogrev, i nećemo dozvoliti da nijedno dete u našem gradu, nijedan učenik, bude u hladnoj učionici”.

Spirić je naveo da će se nastaviti sa ulaganjem u obrazovnu infrastukturu i najavio da će „u ovoj godini početi dogradnja aneksa u Ekonomskoj trgovinskoj školi vrednosti od 10 miliona i 650.000 dinara kao i projekat aneks centralnog obdaništa PU “Danica Jaramaz”.  Tako ćemo zadovoljiti i kapacitete i unaprediti školovanje na novom smeru koji otvoren u ekonomskoj školi“.

Aleksandar Spirić je istakao zadovoljstvo angažovanjem i radom direktora i svim prosvetnim radnicima koji nesebično daju sebe na unapređenju školstva, i dodao „da će i u  budeće u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, čitavom Vladom, raditi na unapređenju školstva i da je i sam predsednik Aleksandar Vučić obećao čvrstu pomoć ovdašnjem  stanovništvu u sveobuhvatnom paketu mera što se naravno svakog dana oslikava i što je vidljivo kod svakog pojedinca“.

Direktor OŠ “Branko Radičević”, Ivan Zaporožac se u ime svih direktora zahvalio predsedniku Privremenog organa na izuzetnom angažovanju kako bi unapredio obrazovni sistem na teritoriji Kosovske Mitrovice, i dodao „Apsolutno mogu reći da ni u jednom trenutku ne manjkamo ni za čim, i da u svakom trenutku imamo našu opštinu, naš Privremeni organ koji stoji iza nas i koji ispoštuje apsolutno sve stvari koje su potrebne za obrazovanje i unapređivanje tog obrazovanja. Ono što je vrlo bitno je da je ovo jedan od mnogih sastanaka i nadam se da će ih biti još puno, na kome pričamo, dogovaramo se i raspravljamo kako unaprediti sve to. Naravno, naš jedini cilj je da zajedno ostanemo pri Ministarstvu obrazovanja Vlade Republike Srbije, jer bez naše države i bez naše Vlade, našeg predsednika nijedna škola na teritoriji Kosova i Metohije ne bi mogla da opstane“, istakao je Zaporožac.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još