• Početna>
  • Vesti>

Banka Poštanska štedionica je stožer privrednog razvoja na Kosovu

U prisustvu pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojana Kekića i načelnika Kosovsko – mitrovačkog okruga Slavka Simića danas je u Zubinom Potoku otvorena modernizovana ekspozitura Banke Poštanske štedionice.

Današnji događaj u Zubinom Potoku je još jedna potvrda da Banka Poštanska štedionica, kao najveća srpska banka sa tradicijom dugom govoto jedan vek, savremene uslove poslovanja podjednako “približiva svim korisnicima i građanima na čitavoj teritoriji države Srbije”, poručeno je prilikom otvaranja ekspoziture u Zubinom Potoku.

Na značaj postojanja ove banke ukazao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„Reč je o banci koja ima iskustvo i trajanje od 97 godina i to je nešto što kvalifikuje ovu banku i menadžment na čelu sa gospodinom Kekićem da ovde, i u dobru i u zlu, tamo gde drugi i ne mogu i ne smeju, sa svojom državom Srbijom, sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju budu sa svojim narodom i čine sve da omoguće život dostojan čoveka u 21. veku.

Naši ljudi ovde na severu, ali i svuda gde žive po Kosovu i Metohiji, imaće sada priliku, zahvaljujući prisustvu Banke Poštanska štedionica, da nastave sa korišćenjem usluga koje već uveliko koristi naša privreda. To je ono na čemu smo mi neizmerno zahvalni našem velikom prijatelju gospodinu Kekiću, ali i Banci Poštanska štedionica“, rekao je Petković.

Petković je naglasio da su građani ove opštine na severu Kosova, otvaranjem ove moderne ekspoziture, dobili najvredniji poklon za srpsku novu godinu.

„Ističem posebno značaj Banke Poštanska štedionica i njenog prisustva ovde na Kosovu i Metohiji zato što je ova banka za veoma kratko vreme uspela da postane stožer privrednog razvoja ovde na Kosovu i Metohiji, ali banka koja je u službi građana i razvijanja uopšte srpske zajednica ovde na Kosovu i Metohiji“, precizirao je Petković.

Načelnik Kosovsko – mitrovačkog okruga Slavko Simić rekao je da je veoma važno što se Banka Poštanska štedionica za vrlo kratko vreme pozicionirala i privukla veliki broj klijenata.

„Hvala Banci Poštanska štedionica što je uvek bila uz svoj narod. Kada nam je Priština uvela takse, pomagali su davajući olakšice i privrednicima i građanstvu i zato im još jednom hvala na tome. Danas sa ponosom otvaramo ovu ekspozituru, i daj bože da u narednom periodu ovako isto činimo i na jugu Kosova i Metohije“, rekao je Simić.

O značaju koji ova banka ima za opštinu Zubin Potok govorio je gradonačelnik Srđan Vulović, koji je istakao da je ovo narodna banka koja stoji uz svoj narod.

„Opština Zubin Potok ove godine je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i državom Srbijom obezbedila 44 projekta i oko milijardu 672 miliona dinara.

Sav taj novac će proći preko Poštanske štedionice i ide u privredu, infrastrukturu i razvoj poljoprivrede i pomoć građanima na Kosovu i Metohiji. Srećan sam što je Banka Poštanska štedionica danas sa nama i što imamo vrlo kvalitetnu uslugu, kao i ostali građani u užoj Srbiji“, rekao je Vulović.

U ime domaćina prisutne je pozdravio direktor Banke Poštanska štedionica – Filijala Kosovska Mitrovica Igor Radić koji je rekao da se uređenjem i modernizacijom prostora nastoji da se stvore što bolji uslovi za rad, ali i da ova banka bude što više pristupačna svim građanima na Kosovu. 

„Banka Poštanska štedionica je stabilna finansijska institucija koja ide ka budućnosti. Ona je prisutna na teritoriji Kosova i Metohije od aprila meseca 2018. godine, a u prošloj godini filijala Kosovska Mitrovica je bila profitabilna. Mi imamo 18 hiljada korisnika na Kosovu i Metohiji koji primaju zarade preko nas, tu je i 28 hiljada kartica, a zaključno sa poslednjim danom 2019. godinu završili smo sa blizu 3,2 milijadre dinara depozita“, rekao je Radić.

On je najavio da će tokom ove godine biti renovinarana i ekspozitura u Leposaviću.

Svečano je danas bilo i u prostorijama ove banke u Severnoj Mitrovici gde je u prisustvu predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sveštenstva, klijenata i zaposlenih proslavljana slava Svetog Vasilija, koju ova finansijske institucije slavi od trenutka kada je preuzela rad nekadašnje Jugobanke. Ovoj svečanosti, putem video linka, prisustvovalu su i zaposleni u ekspoziturama Banke Poštanska štedionica širom Srbije.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još