• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna akademija Udruženja “Podrži me” danas u Domu kulture “Trepča”

Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice organizuje treću po redu humanitarnu akademiju pod nazivom “Podrži me” u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu danas sa početkom u 12 časova.

“Osnovali smo Udruženje koje se isključivo bavi pružanjem pomoći i podrškom roditeljima i deci sa poteškoćama u razvoju i lečenjem bolesne dece sa severa Kosova i Metohije” saopštilo je Udruženje.

Kao i svake godine i ovoga puta Republika Srpska je pokazala svoju humanost prema srpskom narodu Kosova i Metohije.

“Naišli smo na izuzetnu podršku i razumevanje Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na čelu sa Miloradom Arlovim, koji je na ideju Udruženja pokrenuo veliku akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju Dnevnog centra koji je potreban za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa severa Kosova i Metohije. Akcija je sprovedena preko humanitarnog broja Telekoma i lokalnih zajednica Republike Srpske u novembru i decembru 2019 godine, gde je prikupljena značajna suma novčanih sredstava namenjena izgradnji Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.” navodi predsednica Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” Ivana Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još