Uručena pomoć porodicama u Kosovskoj Kamenici

Predstavnici lokalne samouprave Kosovska Kamenica posetili su Vesnu Jevtić i porodicu Nikole Perića u selu Boževac i tom prilikom im uručili humanitarnu pomoć.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Slađan Jordanović i predstavnici Crvenog krsta obišli su juče Vesnu Jevtić iz Boževca, kojoj je u požaru izgoreo deo krovne konstrukcije na kući.

Kuća  je inače u vrlo lošem stanju, a opštinska stručna komisija će izaći na teren i predložiti načine i mogućnosti za sanaciju nastale štete.

Vesni je predloženo da se privremeno smesti kod rođaka, ali je ona to odbila.

Predstavnici opštine i Crvenog krsta doneli su i pakete pomoći u hrani i kućnoj hemiji.

Pored nje, predstavnici lokalne samouprave Kosovska Kamenica obišli su i porodicu Nikole Perića iz Boževca i tom prilikom uručili pakete pomoći Crvenog krsta.

Članovi te porodice kažu da im osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu koje su dobili mnogo znače, ne samo zbog pomoći, već i zbog saznanja da nisu sami i da mogu da računaju na neophodnu pomoć i podršku kako bi ostali na svojim ognjištima.

Predstavnici lokalne samouprave i Crvenog krsta kažu da su se u razgovoru sa članovima porodice upoznali sa problemima porodice i obećali da će narednom periodu uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastojati da ih reše.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još