Prva beba u Kosovskom Pomoravlju devojčica iz Zebinca

Prva beba u 2020. godini u porodilištu Pasjanu rođena je juče u 17:50h.  Mama i beba se osećaju dobro i za nekoliko dana će biti puštene kući.

Dvadesetdvogodišnja Bernarda Savić, poreklom iz Janjeva, udata  u novobrdsko selo Zebince na svet je donela živu devojčicu.  

“Ovo mi je peta beba po redu. Porođaj je pošao dobro, osećam se super“, rekla je Bernarda.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Gnjilane prvorođenoj bebi u 2020.godini i mami Bernardi urućili su poklone: higijenski paket za bebu i novčana sredstva koja će im doro doći za kupovinu potrebština za bebu.

“Od otvranja porodilišta 2015. godine svakoj prvorođenoj bebi uručujemo poklone i novčana sredstva. Ove godine smo uručili poklone i bebama koje su se rodile 30. i 31. decembra 2019. godine”, rekao je glavni tehničar u Zdravstvenom centru Gnjilane Sreten Trajković.

Porođaj je obavio tim lekara u sastavu dr Ratko Perenić, ginekolog, dr Marina Jovanović, ginekolog, anasteziolog Slavica Savić i pedijatar Zoran Petrović.

“Porođaj je protekao u najboljem redu. Beba je rođena 9. januara u 17:50 časova, teška 3.360 grama, dugačka  51 cm.  Beba je na porođaju dobila ocenu 9/10”, rekla je  dr Marina Jovanović, ginekolog,uz napomenu da će mama i beba za nekoliko dana biti puštene kući.

U prethodnoj 2019. godini u porodilištu u Pasjanu rođeno je 140 zdravih beba, što je za jednu manje u odnosu na 2018. godinu. Iz ove institucije kažu da su zadovoljni stopom nataliteta, s obzirom na sve učestalije migracje stanovništva u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još