Popović: Ne smemo dozvoliti otimanje identiteta

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović izjavio je da su srpski narod na Kosovu i meštani Gračanice sinoć, prisustvom molebanu za očuvanje pravoslavne vere i svetinja u bratskoj Crnoj Gori, pokazali istinsku veru u jedinstvo i slogu.

Srpska pravoslavna crkva je, ma gde god se nalazili, za srpski narod temelj istinskog postojanja i opstanka, živopis koji traje vekovima i budućnost koju ostavljamo našim pokolenjima, izjavio je Popović za Kosovo Onlajn.

“Opština Gračanica i njeni meštani su poslali jasnu poruku da je krst naš putokaz i da ne smemo posustati pred otimanjem identiteta. Snagom i jedinstvom nastavićemo da hrabro stojimo uz našu pravoslavnu braću u Crnoj Gori i pružamo im neizmernu podršku”, istakao je Popović.

Više hiljada Srba sa centralnog Kosova i iz Kosovskog Pomoravlja, okupilo se sinoć u Gračanici, gde je održan moleban u znak podrške SPC i Srbima u Crnoj Gori.

Moleban i protestnu šetnju organizovala je omladina opštine Gračanica, uz blagoslov vladike Tedosija koji je uputio apel vlastima u Crnoj Gori da poslušaju glas većine svoga naroda i svoje crkve, povuku sporni zakon i ispoštuju prava i slobode SPC u Crnoj Gori.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još