Humanitarna pomoć za najugroženije Mitrovčane

Distribucija humanitarne pomoći  socijalno ugroženim porodicama na području Kosovske Mitrovice, počela je danas.  U narednih sedam dana, Crveni krst Kosovske Mitrovice, u saradnji sa Privremenim organom Opštine Kosovska Mitrovica i Centrom za socijalni rad, podeliće ukupno 738  paketa pomoći, za oko 2400 korisnika.

Pomoć, u vidu osnovnih životnih namirnica i higijenskih paketa, danas je uručena nekadašnjim stanarima Samačkog bloka u Kosovskoj Mitrovici, koji su bez krova nad glavom ostali u julu mesecu 2018. godine.

„Komisija koja je sastavljala spiskove je mešovita i činili su je predstavnici Crvenog krsta Kosovske Mitrovice, lokalne samouprave i Centra za socijalni rad. U ime predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, zahvaljujem Vladi Srbije i Kancelariji za KiM  koja je i ove godine obezbedila sredstva za distribuciju pomoći“ rekla je portparol Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Smiljana Despotović Vuletić.

Direktor Centra za socijalni rad Dejan Đinović istakao je da je država Srbija opredeljena da pomogne svima, naročito socijalno najugroženijim licima i da oni nemaju razloga za brigu.

Pomoć će je obezbedila Vlada Srbije, posredstvom Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još