Humanitarna akademija Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” 13. januara

Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice organizuje treću po redu humanitarnu akademiju pod nazivom “Podrži me” u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu 13. januara sa početkom u 12 časova.

“Osnovali smo Udruženje koje se isključivo bavi pružanjem pomoći i podrškom roditeljima i deci sa poteškoćama u razvoju i lečenjem bolesne dece sa severa Kosova i Metohije” saopštilo je Udruženje.

Kao i svake godine i ovoga puta Republika Srpska je pokazala svoju humanost prema srpskom narodu Kosova i Metohije.

“Naišli smo na izuzetnu podršku i razumevanje Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na čelu sa Miloradom Arlovim, koji je na ideju Udruženja pokrenuo veliku akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju Dnevnog centra koji je potreban za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa severa Kosova i Metohije. Akcija je sprovedena preko humanitarnog broja Telekoma i lokalnih zajednica Republike Srpske u novembru i decembru 2019 godine, gde je prikupljena značajna suma novčanih sredstava namenjena izgradnji Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.” navodi predsednica Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” Ivana Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments