Alo: Braća Đilas izvlače novac iz Srbije

U vreme kada se Milo Đukanović necivilizacijski obračunava sa srpskim narodom u Crnoj Gori i neprijateljski se odnosi prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, braća Đilas razvijaju biznis u toj državi., piše Alo.

Prema podacima do kojih je „Alo!“ , Gojko Đilas, brat Dragana Đilasa, pre nešto više od godinu dana u Podgorici osnovao firmu OOBLE, u kojoj je lično vlasnik 30 odsto akcija.

Sedište firme je na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, a prijavljena delatnost je računarsko programiranje. Tako je Đilasov brat, uz reklamne agencije i konsalting, ušao u novu poslovnu oblast, u kojoj je partner sa izvesnim Milošem Vukosavljevićem, koji je osnivač firme „Inbox it solutions“.

Prema podacima do kojih je došao „Alo!“, Gojko Đilas je bio angažovan i u firmi „SGS Beograd“, koja je ćerka firma kompanije „SGS Group Management SA“, koja je registrovana u Švajcarskoj. Direktor „SGS Beograd“ je Marinko Ukropina, koji je povezan sa HIP „Azotara“ u stečaju. Đilasovi partneri u većini poslova, članovi porodice Nikezić iz „Ces Mekona“, upravo su zbog HIP „Azotara“ hapšeni zajedno sa Đilasovim ministrom Sašom Draginom 2012. godine zbog pronevere više miliona evra.

Osim ovih kompanija, Gojko Đilas je u Crnoj Gori pre pet godina pokrenuo firmu „Martech Industry“, u čijem su delokrugu i reklamne agencije.

Izvor: Alo

Comments

Pročitaj još