Molitveni skup podrške održan i u Beogradu

U organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Beogradu je održan “molitveni skup podrške našem stradalom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima”.

Litija je krenula u 16 časova sa Terazija ka Hramu Svetog Save gde je moleban služio vikar patrijarha SPC episkop remizijanski Stefan, u kojoj je bio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je tom prilikom istakao da su svetinje u Crnoj Gori, kao i na Kosovu i Metohiji, temelj srpskog identiteta.

“Svetinje u Crnoj Gori su kao i na Kosovu i Metohiji temelj srpskog identiteta, dakle temelj identiteta Srba svuda. Onaj ko dira na te svetinje, pokušava da potkopa temelj srpske narodne i državne građevine gde god da Srbi žive je razlog zbog čega moramo da budemo jedinstveni i složni u odbrani tih svetinja. Drago mi je što će se u narednim danima na Kosovu i Metohiji Srbi okupiti da pruže na miran način solidarnu i složnu poruku srpskom narodu u Crnoj Gori” rekao je Đurić.

Đurić dodaje da mu je izuzetno drago što u srpskom narodu vidi probuđenu energiju i veru u Boga.

“Treba da budemo kao jedan, kao što smo uvek bili kroz našu istoriju i drago mi je da vidim probuđenu energiju i veru. Naša energija je energija ljubavi, sloge i Nemanjića, Karađorđevića, Petrovića i svih srpskih kraljeva i careva koji su posvetili našu zemlju” naveo je Đurić.

U povorci su bili i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kao i mnoge druge istaknute javne ličnosti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još