Uručena pomoć porodicama iz opštine Klina

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, zajedno sa dva člana PO, obišao je sedamnaest porodica kojima je uručena pomoć, navodi se u saopštenju ove opštine. 

Породици Сава Бањца из Беркова и Ранка Бичанина из Великог Крушева уручене су стеоне краве купљене средствима Канцеларије за КиМ.  
Породици Ивице Дашића из Рудица уручена је тракторска ротациона  косачица, а Ради Дашић из Рудица која живи са болесном ћерком уручен је култиватор са ротофрезом.
Породици Стане Пантић из Дугоњива уручен је култиватор са ротофрезом и 10.000,00 дин једнократне новчане помоћи, док је породици Богдане Богићевић из Дреновца уручено 200 садница шљива, као и 10.000,00 дин једнократне новчане помоћи.

У селу Видање култиватори са фрезом уручени су Радошу Симићу, Сретену Рацићу и Душку Микићу. 
Жарку Шиљковићу из Рудица уручена је мешаона за сточну храну, а Радивоју Лопаћанину из Клинавца уручена је тракторска тањирача.
Ђуро Красић из Гребника и Светозар Пантић из Беркова  су добили тракторске  ротофрезе.
Миодрагу Микићу из Видања уручена је тракторска тањирача, док су 
Бранку Трифуновићу и Славици Миловановић, такође из Видања,уручени из  култиватори са фрезом.
Бори Дашићу уручен је тракторски сетоспремач.

“Уочи Нове године сопственим средствима обезбедили смо пакетиће са слаткишима за сву децу до осмог разреда у Општини Клина.
Повратничке породице су захвалне на помоћи коју је омогућила Канцеларија за КиМ, захвалне су председнику Александру Вучићу на борби за опстанак Срба на КиМ. Наравно забринутост за безбедност постоји, али су одлучни да остану на овим просторима и да сачувају своју имовину. Од већине повратника смо чули да треба покренути неку од пољопривредних производња као на пример, производња поврћа у пластеницима од 500 и више квадрата, као и пастеризацију истог. Повратници износе и  проблем пласмана производа, јер како кажу можемо да произведемо све, али како продати”, наводи се у саопштењу.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Comments