Uručena pomoć porodicama iz opštine Klina

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, zajedno sa dva člana PO, obišao je sedamnaest porodica kojima je uručena pomoć, navodi se u saopštenju ove opštine. 

Porodici Sava Banjca iz Berkova i Ranka Bičanina iz Velikog Kruševa uručene su steone krave kupljene sredstvima Kancelarije za KiM.  
Porodici Ivice Dašića iz Rudica uručena je traktorska rotaciona  kosačica, a Radi Dašić iz Rudica koja živi sa bolesnom ćerkom uručen je kultivator sa rotofrezom.
Porodici Stane Pantić iz Dugonjiva uručen je kultivator sa rotofrezom i 10.000,00 din jednokratne novčane pomoći, dok je porodici Bogdane Bogićević iz Drenovca uručeno 200 sadnica šljiva, kao i 10.000,00 din jednokratne novčane pomoći.

U selu Vidanje kultivatori sa frezom uručeni su Radošu Simiću, Sretenu Raciću i Dušku Mikiću. 
Žarku Šiljkoviću iz Rudica uručena je mešaona za stočnu hranu, a Radivoju Lopaćaninu iz Klinavca uručena je traktorska tanjirača.
Djuro Krasić iz Grebnika i Svetozar Pantić iz Berkova  su dobili traktorske  rotofreze.
Miodragu Mikiću iz Vidanja uručena je traktorska tanjirača, dok su 
Branku Trifunoviću i Slavici Milovanović, takodje iz Vidanja,uručeni iz  kultivatori sa frezom.
Bori Dašiću uručen je traktorski setospremač.

“Uoči Nove godine sopstvenim sredstvima obezbedili smo paketiće sa slatkišima za svu decu do osmog razreda u Opštini Klina.
Povratničke porodice su zahvalne na pomoći koju je omogućila Kancelarija za KiM, zahvalne su predsedniku Aleksandru Vučiću na borbi za opstanak Srba na KiM. Naravno zabrinutost za bezbednost postoji, ali su odlučni da ostanu na ovim prostorima i da sačuvaju svoju imovinu. Od većine povratnika smo čuli da treba pokrenuti neku od poljoprivrednih proizvodnja kao na primer, proizvodnja povrća u plastenicima od 500 i više kvadrata, kao i pasterizaciju istog. Povratnici iznose i  problem plasmana proizvoda, jer kako kažu možemo da proizvedemo sve, ali kako prodati”, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Comments

Pročitaj još