DSK otkazao održavanje Glavnog odbora

Demokratski savez Kosova je saopštio da danas neće biti održan Glavni odbor te stranke, na kome je trebalo da se raspravlja o aktuelnoj političkoj situaciji, uoči sastanka predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija u ponedeljak u vezi određivanja mandatara za sastav vlade.

Portparol DSK Besian Mustafa  je saopštio da će se Predsedništvo DSK sastati u ponedeljak u 9 časova, dok će se parlamentarna grupa te stranke sastati u 13 časova.

Kako je ranije saopšteno na Generalnom odboru DSK trebalo bi da se raspravlja o daljim koracima nakon stvaranja novonastale situacije u kojoj je za predsednika Skupštine izabaran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja.

Izbor predsedništva kosvskog Parlamenta usledio je nakon što dve stranke, Samopredeljene i DSK nisu uspeli da sklope koalicioni sporazum za sastav Vlade.

Inače, u ponedeljak od 15 sati trebao bi da bude održan konsultativni sastanak predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija u vezi određivanja mandatara za sastav Vlade Kosova.

Prethodno je Kurti tri puta odbio poziv predsednika Tačija.

Nakon imenovanja mandatara, preostaje rok od od 15 dana za sastav Vlade.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još