Zvečan: Uručena pomoć najugroženijima

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je danas sa svojim timom uručio humanitarnu pomoć namenjenu najugroženijim žiteljima opštine Zvečan.

Po rečima Jankovića, radi se o programu podrške socijalno najugroženijim građanima i porodicama. U skladu sa ovom odlukom i uz saradnju sa Centrom za socijalni rad, u opštini Zvečan će i u narednih nekoliko dana biti podeljeni humanitarni paketi  prehrambenih proizvoda i hemijskih proizvoda za domaćinstvo.

U ovu akciju su uključeni odbornici SO Zvečan kao i kompletno rukovodstvo opštine Zvečan.

Kako je istakao gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, lokalna vlast je sa posebnom pažnjom pripremila spiskove onih koji će pomoć primiti, kako bi pomoć bila podeljena na najbolji mogući način.

Dodela paketa humanitarne pomoći organizuje se na inicijativu Kabineta gradonačelnika, skupštine opštine Zvečan, Centra za socijalni rad na osnovu njihove evidencije najugroženijih žitelja naše opštine kao i uz nesebičnu  podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije koja će nastaviti da svoje aktivnosti usmerava ka održivom opstanku našeg naroda na ovim prostorima.

Podsećamo da je gradonačelnik Zvečana u okviru pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima na teritoriji opštine Zvečan dodelio ukupno 50 ključeva od stambenih jedinica i da se nastavljaju ulaganja a sve u cilju održivog opstanka našeg naroda.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još