• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Pomoć porodicama lošeg materijalnog stanja

U okviru višednevne akcije pomoći porodicama lošeg materijalnog stanja i rešavanju njihovih problema, predstavnici lokalne samouprave Leposavića krenuli su od sela Graničane i Gornji Krnjin. Porodicama Milutinović i Balović uručeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama. Istovremeno, medicinska ekipa obavila je preventivne preglede. Akcija se nastavlja podelom novogodišnjih i božićnih paketića deci koja ne pohađaju vrtiće i predškolske ustanove.

Rukovodstvo opštine Leposavić u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja krenulo je u akciju obilaska porodica lošeg materijalnog stanja i podelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

U selu Graničane novogodišnje paketiće novogodišnje paketiće i pomoć petočlanoj porodici Milutinović uručili su predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić.

“Mi ćemo svi zajedno jedinstveno i solidarno uvek biti uz njih i naravno svaka vrsta pomoći će uvek doći do njih. Mi njihove i reči i potrebe uvek razumemo i naravno uvek  im se izlazi u susret i tako će ostati i u toku ove godine. Pomoć i podrška biće pojačana i od strane Kancelarije za KiM i od strane lokalne samouprave i od svih nas koji smo na vodećim funkcijama”, rekao je načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić.

Načelnica Doma zdravlja u Leposaviću Ljiljana Vukadinović vršila je preventivni pregled starih koji nisu u mogućnosti da redovno posećuju lekare.

“Došla sam da obiđem baba Ljubicu koja retko ide kod doktora, ali ima tu porodicu koja o njoj brine.Ima nekih zdravstvenih problema, leći se i danas nije u tako lošem stanju. Zbrinuta je uglavnom”, kaže Vukadinović.

Jednokratna pomoć i paketići deci uručeni su i porodici Balević u Gornjem Krnjinu.

“Ljudi su nam izašli u susret, ja se i ovim putem zahvaljujem što su nam pomogli,jer ja i suprug ne radimo, imamo dvoje dece, treće je na putu, stvarno nama to znači”, kaže Milena Balović.

Opština Leposavić formirala je deset timova sa ciljem da se dođe do svake kuće i uruče paketi pomoći i deci novogodišnji i božićni paketići, kaže predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić.

„Naša je obaveza, naš zadatak je da probamo da otklanjamo sve probleme koji tište ove naše sugrađane“, ističe Todić.

Akcija obilaska porodica u opštini Leposavić se nastavlja. U saradnji sa savetima mesnih zajednica biće uručeno 650 poklon paketića mališanima koji ne pohađaju predškolske ustanove.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još