Promena od 2020: Nova pravila za sve vozače

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja. Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice neće se menjati nakon isteka roka od devet godina.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Izvor: RTS

“Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene”, ističe se u saopštenju MUP-a.

Comments

Pročitaj još