• Početna>
  • Vesti>

Tači prihvatio Kurtijev predlog da se konsultacije održe 6. januara

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je na godišnjoj konferenciji za novinare da je prihvatio predlog lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da se sastanak za konsultacije u vezi određivanja mandatara za sastav vlade održi u ponedeljak, 6. januara od 15:00 sati.

“Pozdravljam činjenicu da se nakon trećeg poziva Kurti odazvao mom pozivu. I sačekaću ga u svojoj kancelariji u 15 sati “, rekao je Tači.

On je na poslednjoj konferenciji za novinare u ovoj godini govorio i o oktobarskim prevremenim parlamentarnim izborima, ocenjujući da je taj proceš bio dobro organizovan i dodao da su i međunarodni predstavnici tako ocenili organizaciju izbora.

Predsednik Kosova je, pored ostalog, istakao da je 2019. godina bila puna izazova i izrazio nadu da će Kosovo u budćnosti lako prevazilaziti probleme.

Tači je ocenio i da je 2019. godina ipak bila uspešna na svim nivoima, pomenuo je reforme kada je u pitanju ekonomski razvoj, jačanje građanske demokratije i osnaživanje Kosovskih bezbedonosnih snaga.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto poslednji govor nije održao u Skupštini Kosova, Tači je rekao da  trenutno nema kome da se obrati u Parlamentu.

On je govorio i o svojoj političkoj budućnosti i napomenuo da će ispoštovati svaki dogovor političkih stranaka koje budu formirale buduću Vladu Kosova.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još