• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Suđenje za ubistvo Ivanovića je sramota i farsa

Beograd, 24. maja 2019. - Direktor Kancelarije za KiM Marko Djuric obraca se medijima nakon sastanka sa politickim predstavnicima Srba i najznacajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ono što se dešava na suđenju povodom ubistva Olivera Ivanovića je najobičnija sramota i farsa.

Đurić je, na konferenciji za medije, nakon sastanka sa sa političkim predstavnicima kosovskih Srba, rekao da ono što se dešava u tom procesu nije suđenje ubicama, “već Srbiji na KiM, predstavnicima srpskog naroda i progon nedužnih ljudi”.

“A progone se samohrana majka Silvana Arsović, koja je optužena za jednog od organizatora, do policajaca koji već više od godinu dana robijaju bez valjanog razloga. Naravno da je reč o političkom procesu, farsi koja ima za cilj da Srbiju optuži i osudi za zločin za koji, po saznanjima svih državnih organa Srbije, odgovornost treba tražiti u Prištini”, rekao je Đurić.

Đurić je ponovio da je u pitanju  montirani poroces koji ima za cilj da se oslabe srpske institucije i kompromituju političari, dodajući da se dokazi zasnivaju na lažnim svedočenjima političkih protivnika.

On je naglasio da je cilj za sledeću godinu da se stigne do svakog srpskog domaćinstva na Kosovu i da im se pomogne u svakodnevnom životu, kao i pripadnicima drugih nacija koji sebe vide kao deo države Srbije na Kosovu.

“Razgovarali smo danas, pored  lepih i o stvarima koje ne funkcionišu u srpskim institucijama na KiM kao i o odgvornosti zvaničnika i predstavnka države Srbije.  Zaključili smo da moramo da  nastavimo i da radimo sa našim ljudima na terenu”, rekao je Đurić nakon sastanka sa političkim predstavnicima kosovskih Srba.

Đurić je naglasio da će se u sledećoj godini ulagati više nego ikada.

“Ulagaćemo ne samo u stanove, nego I u stvaranje preduslova za privređivanje naših ljudi. Moramo da zapošljavamo nove ljude na KiM”, poručio je on.

Đurić je naglasio da su srpski predstavnici na Kosovu podržali zalaganje Srbije za mir, podržali su napore koje preduzima  predsednik Aleksandar Vučić, kroz različite regionalne inicijative.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio i da je sa predstavnicima kosovskih Srba postignuta saglasnost da je očivanje mira preduslov za ekonomski napredak i očuvanje pozicije Srbije.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još