• Početna>
  • Vesti>

Uhapšen član Inicijative Hadži Hoti zbog pretnje Aljbinu Kurtiju

Kosovska policija uhapsila je člana Socijaldemokratske inicijative Hadži Hotija zbog pretnje lideru Pokreta Samoopredeljenje Albinu Kurtiju, i određeo mu je zadržavanje od 48 sati, potvrdio je portparol kosovske policije Daut Hodža, javlja Ljajmi.

„Kosovska policija je obradila informacije objavljene na društvenim mrežama i po službenoj dužnosti je preduzela radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima tretirajući slučaj kao„ podsticaj  na ubistvo “. Sve akcije su preduzete u saradnji i koordinaciji sa organima pravosuđa, kod osumnjičenog je izvršen pretres i nije pronađen kod kuće, ostavljen mu je poziv da se odmah prijavi policiji i sve policijske jedinice su obaveštene da ga uhapse gde god ga sretnu. Osumnjičeni nakon što se pojavio u policiji po nalogu tužioca je poslat u pritvor 48 sati na dalji postupak “, rekao je Hodža.

Hoti je napisao na Fejsbuku, “Albin Kurti ima dve mogućnosti: ili da napusti Kosovo ili da bude  ubijen.” Potom  je izbrisao objavu sa obrazloženjem da je došlo do “tehničke greške”.

Izvor: Kosovo online/Lajmi

Comments

Pročitaj još