• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica dodelio rešenja za 82 stana

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica je dodelo rešenja za 82 stambene jedinice na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica.

Svečanom prilikom, u sali Mitrovačkog dvora, dodeljena su rešenja mladim bračnim parovima kao i socijalno ugroženim licima.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tom prilikom istakao da je današnja dodela stambenih rešenja jasan pokazatelj da je država Srbija svakodnevno prisutna na našim prostorima.

“Ovo je poseban i značajan dan za opštinu Kosovska Mitrovica imajući u vidu da danas uručujemo rešenja za 82 stana što je jasan pokazatelj da je država Srbija prisutna svakodnevno na ovim prostorima i da je ulagala u 2019. godini i da će dvostruko više ulagati u narednoj 2020. godini. Kada je u pitanju zbrinjavanje mladih bračnih parova i socijalno ugroženih lica sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica. Ono što treba da nas ohrabri i onsaži je veliki broj dece koji će sa svojim roditeljima koristiti ove stambene jedinice. Ovo svakako ne bi moglo da se organizuje i izgradi bez istinske pomoći države Srbije i samog predsednika Aleksandra Vučića kao i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji su prepoznali zahteve i potrebe ovdašnjeg stanovništva” rekao je Spirić.

On dodaje da će se ulaganja nastaviti i u 2020. godini i da će ona umnogome poboljšati život stanovništva na prostoru KiM.

“Za Kosovsku Mitrovicu nastaviće se ulaganje i u 2020. godini ali pored ovih izgrađenih stanova u 2019. tu je i mnoštvo drugih projekata koji će u svakom slučaju poboljšati život stanovništvu, unaprediti ga. To je jasna poruka da ostajemo ovde, da čuvamo svoje pragove, da stvaramo bolju budućnost i prilike za našu decu” kazao je Spirić.

Predsednik Spirić je lično uručio dva rešenja za stanove, Jeleni Lazić majci četvoro dece kao i Saši Stojkoviću koji je takođe otac četvoro mališana.

“Meni ovo dosta znači jer već deset godina nemamo rešeno stambeno pitanje, već deset godina konkurišemo ali ništa. Zahvalni smo Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica kao i predsedniku Spiriću. Ovo nam stvarno puno znači i mislim da će ključevi biti rešenje” rekla je Lazić.

Saša Stojković ističe da je najstariji sin već prva godina fakulteta te da je proširenje dobro došlo.

“Stan iskreno dosta znači jer živim sa ženom i četvoro dece. Živeli smo u prostoru od 37 kvadratnih metara i to nije bio baš veliki prostor za nas. Najstariji sin je prva godina fakulteta tako da je njemu već potrebna soba kao i proširenje svima nama. Hvala predsedniku Spiriću kao i Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica“ rekao je Stojković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je nedavno na konferenciji za medije izjavio da će u 2020. godini biti izgrađeno još 10 dodatnih stambenih zgrada za mlade bračne parove i socijalno ugrožene građane na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još