• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Kurti je prevarant i razočaranje za građane

Odlazeći kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da je predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, prevarant i veliko razočaranje za građane.

Haradinaj, čija Alijansa za budućnost Kosova će u novom sazivu parlamenta u opoziciji, rekao je da nije srećan zbog toga.

Dodao je da je teško predvideti kako će se dalje razvijati situacija u pogledu formiranja nove vlade, ne isključujući pritom mogućost raspisivanja novih vanrednih izbora.

Za njega je, kaže, dobra vest to što je skupština konstituisana, ali nije dobro što Samoopredeljenje i DSK kao potencijalni partneri nisu to radili u dogovoru.

„Nije u redu da jedan partner deluje sam, dovede drugog pred svršen čina, a onda od njega traži podršku. Partneri moraju biti tretirani s poštovanjem u postizanju dogovora koji treba da bude na dobrobit svih”, rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Koha.

Prema njegovim rečima, nije moguće još dugo čekati na epilog dogovora Samoopredeljenja i DSK.

“Ako gospodin Kurti ne formira vladu, predsednik na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja, može mandat za sastav vlade da ponudi nekoj drugoj stranci”, kazao je Haradinaj.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još