• Početna>
  • Vesti>

Todorović: Kupljene tri kuće u koje se useljavaju izbeglice sa Kosova, a ne migranti

Sredstvima Komesarijata za izbeglice i migracije i grada Čačka kupljene su tri kuće za interno raseljena lica sa područja Kosova i Metohije, a u toku je i javni poziv za kupovinu još pet seoskih gazdinstva u koje će se useliti raseljenje i Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH).

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je danas da je kupovina seoskih gazdinstava predviđena Akcionim planom iz marta 2018. godine oko kog se poslednjih dana vodila polemika.

– Ubrzo ćemo naše zemljake sa Kosova i Metohije naseliti u tri seoska domaćinstva. Ukupan iznose sredstva za te namene je 4.500.000 dinara. Komesarijat za izbeglice i migracije opredelio je 90 odstvo sredstava, a Grad 10 odsto – rekao je Todroović, dodajući da se će vrlo brzo krenuti da dodelom ugovra.

Juče je raspisan novi konkurs, ali ovog puta su sredstva izdvojena za pet seoskih gazdisntava. Pravo da konkurišu imaće izbegli iz Hrvarske i BiH.

– Drugi ugovor je vredan 7 miliona dinara i od tog novca biće kupljeno pet kuća. Dodeljena će biti i sredstva za opremanje domaćinstava. Javni poziv otvoren je do 24. januara. Zainteresovani se mogu javiti u Gradsku stambenu agenciju – istakla je direktorka agencije Brankica Jelić.

Izvor: MNA

Comments

Pročitaj još