• Početna>
  • Vesti>

Mališani PU “Lane”: Igraj, pevaj, pleši – Novoj godini se smeši

Novogodišnja predstava pod nazivom “Igraj, pevaj, pleši – Novoj godini se smeši” izvedena je večeras u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

U realizaciji ove predstave učestvovalo je oko stotinu mališana koji pohađaju pripreman predškolski program u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Lane” kao i u Žerovnici i Banjskoj.

Mališani su se predstavili svojim muzičko-scenskim repertoarom i pokazali da “zlo nikada ne može pobediti dobro” kao i da je druženje sa vršnjacima najlepše i najvrednije. U raznim kostimima, najmlađi su pevali, igrali i glumili i tako izmamili brojne osmehe i aplauze mnogobrojne publike.

Direktorica Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Lane” iz Zvečana Zorica Keljanović je pozdravila prisutne i tom prilikom istakla da su mališani dali sve od sebe kako bi gostima prikazali prave zimske čarolije.

“Koristim priliku da se zahvalim deci za sav trud, kreativnost i maštu koji su uložili kako bi što bolje prikazali magiju ovogodišnjih praznika. Takođe se zahvaljujem vaspitačima i saradnicima koji su pokazali profesionalnost, izdržljivost i ljubav u radu sa decom. Zahvaljujem se i roditeljima na saradnji i pomoći. Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu opštine Zvečan, Privremenom organu i predsedniku Ivanu Todosijeviću, koji je omogućio da se priredba održi u ovoj sali, kao i gradonačelniku Vučini Jankoviću. Zahvaljujem se i predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, direktorima ustanova, članovima Upravnog odbora” rekla je Keljanović.

Ona je prisutnima kao i mališanima poželela srećnu Novu 2020. godinu.

“Srećna Nova 2020. godina, želim vam puno zdravlja, ljubavi i tolerancije u njoj. Deci želim zdravo, srećno i bezbrižno detinjstvo i da ih u sledećoj godini imamo u što većem broju”.

Predstavi je prisustvovao veliki broj gostiju, građana Zvečana, roditelja, direktora ustanova, mališana i drugih.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još