• Početna>
  • Vesti>

Šef kabineta MSP najavio tužbu protiv Marinike Tepić zbog izjave o plaćanju povlačenja priznanja Kosova

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Srbije, Nikola Nedeljković, zatražio je danas da nadležni organi istraže navode poslanice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, i najavio da će podneti privatnu tužbu protiv nje zbog izjave o načinu prikupljanja novca za kampanju povlačenja priznanja Kosova.

Nedeljković je navode Marinike Tepić ocenio kao „sramotne laži“ i dodao da se „njenim lažima raduju jedino neprijatelji Srbije“, i da se on, kao i „svi Srbi i patriote diči i ponosi time što je priznanje Kosova povuklo 17 zemalja“.

„Sramotne su laži koje je danas izgovorila Marinika Tepić, ne zbog toga što je mene pomenula već zato što u poslednjih nekoliko godina niko nije tako brutalno napao Srbiju kao ona“, napisao je Nedeljković u saopštenju koje prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On je naveo da kao bivši policijski službenik sa završenom Policijskom akademijom insistira na tome da nadležni organi istraže navode Marinike Tepić, dodajući da će on podneti privatnu tužbu protiv nje koja će „dokazati da je Marinika lažov – čijim se lažima jedino raduju neprijatelji Srbije.“

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra spoljnih poslova Srbije, Ivicu Dačića, da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

„Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Izbor Kossev

Comments

Pročitaj još