Pljačkama u Gračanici nema kraja

Pljačke u Gračanici ne samo da su svakodnevnica, već iz dana u dan dobijaju na intezitetu.

Naime, nakon samo par sati od sastanka predsednika opštine Gračanica Srđana Popvića sa snagama bezbednosti, u policijskoj stanici Gračanica prijavljena su još dva slučaja razbojništava.

Po rečima meštana, sinoć je u ulici koja vodi do sportskog kompleksa “Dragan Džajić” u Gračanici opljačkana kuća Jovana Babića i prodavnica Safeta Ragipija.

Safetu Ragipiju vandali su obili prodavnicu, odneli sav novac i ostale vrednosti.

“Svaki dan se dešava po nešto, nisu opljačkali samo mene, primetili smo da je opljačkan i naš komšija Jovan Babić. Ovo je više nepodnošljivo, svaki dan se desi po neki ovakav slučaj i zbog toga se osećamo vrlo nebezbedno” kaže Ragipi.

Kuća Jovana Babića trenutno je prazna, jer vlasnik zbog zdravstvenih razloga trenutno boravi u centralnoj Srbiji.Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku.

Samo u proteklih nedelju dana opljačkano je pet srpskih domaćinstava u opštini Gračanica. Lopovima i dalje niko ne staje na put. Opljačkane su porodice Dančetović i Simić, već nakon dva dana obijena je i kuća porodice Jorgić, a sutradan kuća porodice Miladinović, koja se nalazi u samom centru Gračanice nedaleko od same stanice policije.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još