• Početna>
  • Vesti>

Igra i pesma-publici na dar; Održan novogodišnji koncert KUD-a “Zvečan”

Još jedan koncert KUD”Zvečan” pod pokroviteljstvom  Opštine Zvečan i Kombinata “Trepča” u bioskopskoj sali Doma kulture oduševio je publiku koja je uoči novogodišnjih praznika dobila najlepši poklon, pesmu i igru od čuvara kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Tako se može s pravom reći za članove ovog ansambla koji to u potpunosti opravdavaju na sceni.

Novogodišnji koncert je tradicija ali i obaveza da se svima zahvalimo na sardanji koju su nam pružali tokom kalemdarske godine,rekla je prdsednica KUD’a”Zvečan” Jelena Nikić i pozdravila prisutne goste, predstavnike lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS.

Publiku su kao i obično oduševili najmlađi koji su još jednom pokazali da ovo društvo ima budućnost , ali i drugi ansambl koji se publici predstavio igrama iz Binačke Morave.

Najstariji članovi KUD-a “Zvečan” svojim iskustvom na sceni plene i sa lakoćom igraju i pevaju za publiku kojoj su i večeras imali šta da prikažu.Predstavili su se igrama iz okoline Beograda i sa juga Srbije.

Sve u svemu veče za uživanje i za ponos kada na sceni zablista mladost, energija , pesma i igra , a publika sa razlogom čeka nove koreografije do sledećeg susreta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još