Đurić čestitao Božić Hočevaru i svim vernicima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima, posebno na KiM, koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke – Mir Božiji, Hristos se rodi”, naveo je Đurić.

On je rekao da su univerzalne poruke Božića nadahnuće za stalnu borbu sa našim slabostima i iskušenjima, podsticaj da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo uspešnijim, bogatijim i boljim, društvom koje afirmiše ljudske vrednosti i vrline.

“Hristovo rođenje na zemlji donosi nadu i nagoveštava svetlost koja nas poziva na radost i zajedništvo. Ta svetlost ne bledi uprkos vekovima, već nas svake godine iznova poziva na mir i ljubav i objavljuje dolazak Spasitelja”, naveo je Đurić.

On je naveo da je rođenje Bogomladenca prilika da u atmosferi ljubavi, sloge i razumevanja osnažimo veru u zajednički život, oličen u poštovanju različitosti i iskonskih vrednosti kojima se teži na ovaj dan.

“I dok se radujemo danu Hristovog rođenja, neka praznično nadahnuće ispuni naše domove plemenitim vrednostima praštanja i prijateljstva i neka nas podstakne da čuvamo našu tradicionalnu bliskost i međuetničku harmoniju”, navodi Đurić.

Đurić je nadbiskupu poželeo da mu 2020. donese obilje zdravlja, radosti i svakog dobra.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još