• Početna>
  • Vesti>

Gaši: Ili je Todosijević osuđen bez razloga ili bi protiv Vučića trebalo da se podigne optužnica

Advokat Tom Gaši poručio je da je bio predstavnik žrtava iz Račka i da je u tom svojstvu poslao tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa njegovom izjavom koja je bila izneta javno na televiziji, a kojom je podržao Ivana Todosijevića, osuđenog na dve godine zatvora za isto delo, prenosi Zeri.

Gaši je za Ljajmi naglasio da Vučić ima imunitet, prema njegovim rečima, samo u Srbiji, dok se na Kosovu može suočiti sa pravdom i biti osuđen zbog svoje izjave.

“Tačno je da Vučić ima imunitet, ali on ima imunitet samo u Srbiji, a ne na Kosovu. U trenutku kada je izjavio sve što je izjavio i Ivan Teodosijević, a pošto se posledice tog dela odnose na Kosovo, on nema imunitet i mora da odgovara pred kosovskim organima”, ukazao je advokat.

Upitan da li će biti podignute optužnice za ostale srpske zvaničnike koji su koristili isti govor protiv masakra u Račku, Gaši je naglasio da to nije njegova obaveza.

“Ako poslanici Srpske liste ponove istu stvar, onda Tužilaštvo treba da ih procesuira po službenoj dužnosti, jer su sve činjenice očite. Nije moja građanska dužnost da podnesem krivičnu prijavu protiv bilo kojeg srpskog zvaničnika koji ponovi Todosijevićeve reči”, naveo je on.

Odgovarajući na pitanje da li se Todosijevićev slučaj može koristiti kao presedan za dalje suđenje Vučiću, Gaši je rekao da je to moguće.

Prema njegovim rečima, reči su iste i ili treba podignuti optužnicu protiv Vučića ili je Teodosijević osuđen neosnovano.

“Nije potrebna posebna istraga, jer je sve dokumentovano. Vrlo je jednostavno, ili je Ivan Todosijević osuđen bez razloga ili bi protiv Vučića trebalo da se podigne optužnica, jer se radi o istom slučaju”, rekao je Gaši.

Advokat Tom Gaši koji je i predstavnik žrtava Račka, podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Specijalnom tužilaštvu Kosova, nekoliko dana nakon njegovih izjava o masakru u Račku.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još