• Početna>
  • Vesti>

Dačić sa Lavrovom: Veoma visok nivo strateškog partnerstva

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom kao i sa potpredsednikom Vlade Jurijem Borisovim. Dačić i Lavrov razgovarali su o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ivica Dačić i Sergej Lavrov su zaključili da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u našim odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u našem regionu.

Ministar Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu uz isticanje značaja nastavka međusobnih podrški u međunarodnim organizacijama.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još