• Početna>
  • Vesti>

Predložena mera kućnog pritvora za Markovića, Arsovićevu i Jovanovića

Specijalni tužilac, Sulj Hodža, predložio je meru kućnog pritvora za Dragišu Markovića, Silvanu Arsović i Žarka Jovanovića, koji se nalaze na optužnici u slučaju ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, potvrdio Kontakt Plus radiju, advokat Dejan. A. Vasić.

Troje lica protiv kojih je podignuta optužnica se trenutno nalaze na slobodi, ali je tužilac sada odlučio da oni budu u kućnom pritvoru.

Vasić, međutim, smatra da je predlog nepotreban, jer, prema njegovim rečima, to troje ljudi nikakvim radnjama nisu iskazali bilo kakvu nameru za ometanje postupka – bežanje.

„Ograničavanje slobode njihovog kretanja, bilo bi potpuno nepotrebno i mislim da će sud da prihvati ovo stanovište, gde će taj predlog Specijalnog tužilaštva odbiti“, uveren je Vasić.

Podsetimo, kosovsko Specijalno tužilaštvo 2. decembra podiglo je optužnicu protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.

Optužnice su podignute protiv N.S., M.R., S.A., D.M., Ž.J. i R.B. kao i za krivično delo učešće u organizovanju organizovane kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja“, „podrška u izvršenju krivičnog dela“, „teško ubistvo“, „neovlašćeno posedovanje i upotreba oružja“, „odavanje službene tajne“, „zloupotreba zvanične dužnosti u saizvršilaštvu“ i „manipulacija dokaza“.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo zakazalo je pripremno ročište optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića za 30. decembar.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još