• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srpska lista će zahtevati da se poštuju prava srpskog naroda na KiM

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Potpredsednik Srpske liste Igor Simic rekao je, reagujući na izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će se sastati s predstavnicima Srpske liste kao najjače stranke kosovskih Srba i razgovarati s njima, da predstavnici Srba neće dozvoliti  diskriminaciju srpskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika.

Kurti  je, kako prenosi “Kosovo onlajn”, objasnio da će se s predstavnicima najjače stranke kosovskih Srba, za koju kaže da je “produžena ruka Beograda”, sastati s obzirom na to da nema drugih predstavnika srpske manjine u kosovskoj skupštini .

“Srpska lista će zahtevati da se poštuju prava srpskog naroda i da se prestane sa diskriminacijom srpskog naroda ali i legalno i legitino izabranih predstavnika Srba unutar institucija”, rekao je Igor Simić, potpredsednik Srpske liste.

Simić je istakao da Srpska lista nikada neće biti neko ko sprečava formiranje institucija.

“Mi nikada nećemo biti kočničar formiranja institucija koje će raditi u interesu srpskog naroda ali i ostalih nealbanaca na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Simić.  

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još