• Početna>
  • Vesti>

Predstavom „Novogodišnji kofer“ osnovcima u Severnoj Mitrovici čestitani novogodišnji praznici

Više stotina učenika iz mitrovačkih osnovnih škola uživalo je danas u novogodišnjoj predstavi „Novogodišnji kofer“ čije su prikazivanje u Mitrovačkom dvoru zajedno organizovali Kulturni centar “Dragica Žarković” i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

„Ovo je zajednički poklon Kulturnog centra i opštine Kosovska Mitrovica kojim želimo da svake godine, na najlepši način, mališanima čestitamo novogodišnje praznike. Deca su divna i prezadovoljna, predstava je izvanredna, i to je prava novogodišnja čestitka mališanima, pre svega“, rekao je za Kosovo Onlajn direktor Kulturnog centra „Dragica Žarković“ Miodrag Radomirović.

Po rečima glavnih aktera ove predstave, glumca Nikole Simiće i njegove koleginice Aleksandre Rukavine iz „Kofer teatra“ iz Beograda,  priča govori o moći transformacije koja se dobija promenom šešira.

„Ipak, glavna poruka je da svako ostane ono što jeste, odnosno da dečak ostane, dečak, a devojčica ostane devojčica“, rekao je Simić i posebno pohvalio ambijent i salu Mitrovačkog dvora, ali i sjajnu publiku.

U istom tonu pričala je i glumica Aleksandra Rukavina koja je istakla da je veliki broj dece, nakon predstave, poželeo da se slika sa glumcima.

„Ova predstava inače ima dobar prolaz kod dece, nadam se da je i ovog puta bilo tako. Što se nas tiče to sigurno jeste, ali i po reakciji dece zaključujemo da su zadovoljni onim što su videli“, rekla je Aleksandra Rukavina.

Izvor: Kosovo online


Comments

Pročitaj još