• Početna>
  • Vesti>

Optužen poreski službenik da je oštetio kosovski budžet za 4 miliona evra

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je juče optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv S. K, službenika u Poreskoj administraciji u Prištini zbog „zloupotrebe službenog položaja“. Na teret mu se stavlja da je protivpravno pribavio materijalnu korist za sebe i još sto dvadeset preduzeća, i time oštetio budžet za oko četiri miliona evra, javlja Gazeta Express.

Prema optužnici, S. K. je u periodu od 2013. do februara 2019. godine, radeći kao funkcioner u Poreskoj administraciji u Prištini, u svojstvu vršioca dužnosti direktora jedinice Poreskih istraga i obaveštajne jedinice, zloupotrebio službeni položaj i protivpravno pribavljao materijalnu korist za sebe i za sto dvadeset preduzeća, čime je oštetio kosovski budžet za oko četiri miliona evra.

Takođe okrivljeni S.K, kada su u pitanju neke firme, prema navodima prištinskog portala, nikakve aktivnosti nije preduzimao – posete, kontrole, ponovne kontrole, pokretanje krivičnih postupaka.

„Okrivljeni S.K. je ovlastio službenike PAK-a tražeći od njih da obiđu nekoliko privrednih firmi i da izvrše korekcije poreskih izjava u tim firmama koje su posetili, a u kojima se nalazila povezanost sa sumnjivim računima i fiktivnim transakcijama sa fiktivnim biznisima“, navodi se u optužnici.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još