DSK i PS: Nema najave za sastanak Mustafe i Kurtija

Lideri Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti i DSK Isa Mustafa, verovatno danas neće održati sastanak, rečeno je Gazeta Ekspresu u sedištima tih stranaka.

Ovaj medij podseća da je poslednji sastanak Albina Kurtija i Isa Mustafe održan u subotu, trajao je više od tri sata, i još jednom otkrio razliku koju ove dve stranke imaju u pokušaju da formiraju koaliciju.

Do senice Skupštine Kosova, koju je sazvao Hašim Tači ostalo je nekoliko dana a dogovor stranaka koje treba da formiraju vladu naišao je na prepreku kada je u pitanju mesto predsednika Kosova koje je DSK tražio kao deo dogovora.

Stranka koju vodi Kurti nije složila sa tim predlogom.  

Izvor iz Predsedništva DSK rekao je za Gazeta Ekspres da još nisu dogovorili sastanak, i ako do njega dođe obavestiće javnost.

Isto je i sa Kurtijevom strankom. Sekretar za medije u Samoopredeljenju rekao je da nisu ništa planirali za danas.

Gazeta Ekspres podseća da su se DSK i PS već dogovorili o podeli važnih pozicija u sledećoj vladi, ako se dogovore o koaliciji. Jedino pitanje oko kojeg nije postignut dogovor je mesto predsednika Kosova.

Lajmi je objavio da će DSK sutra u 14:30 u sedištu stranke održati sastanak Glavnog odbora stranke na kome će se razgovarati o napretku razgovora sa Pokretom Samoopredjeljenja i mogućoj postizbornoj koaliciji, nakon   potvrde rezultata vanrednih izbora 6. oktobra.

Konstitutivna sednica sedmog Parlamenta Kosova zakazana je za 26. decembar, a to bi mogla biti odlučujuća nedelja pre nego što se sazna hoće li PS-DSK zajedno upravljati.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još