• Početna>
  • Vesti>

Mustafa: Želimo da se dogovor o koaliciji postigne već sutra

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa govorio je o koaliciji sa Samoopredeljenjem, ističući da njegova stranka želi da se dogovor postigne već sutra ujutru, prenosi Zeri.

Mustafa je, za televiziju T7, istakao da se ulažu veliki napori kako bi se postigao dogovor i potvrdio da se danas neće sastati sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem.

“Danas nemamo sastanak sa Samoopredeljenjem, jer smo održali hitan sastanak predsednika ogranaka naše stranke kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji”, naveo je on.

Poslednji susret dvojice lidera održan je u subotu i trajao je duže od tri sata. Međutim, nije postignut napredak u razgovorima između Samoopredeljenja i DSK, stranaka koje zajednički teže formiranju vladajuću koaliciju, podseća list Zeri.

Ni Aljbin Kurti, ni Isa Mustafa za sada nisu odustali od svojih uslova vezanih za mesto predsednika Kosova, što je glavni kamen spoticanja u dosadašnjim razgovorima o koaliciji.

Zamenik predsednika Samoopredeljenja Haki Abazi rekao je da nije na DSK da traži mesto predsednika. Rasplet se očekuje u sledećih nekoliko dana, pošto je konstitutivna sednica Skupštine Kosova zakazana za 26. decembar i do tada bi trebalo da se zna nova raspodela vlasti.

Izvor: Kosovo Online, Zeri

Foto: RSE

Comments

Pročitaj još