Privedena lica koja su ispisivala grafite u Klini

Kosovska policija u Klini uhapsila je tri osobe zbog ispisivanja grafita u ovom gradu na kojima su bili likovi Aljbina Kurtija, Dželjalja Svečlja i Marka Đurića, nakon uzimanja izjava u policijskoj stanici  privedeni su pušteni na slobodu i slučaj  je u redovnoj procedure, objavila je Gazeta Ekspres.

Grafiti, sa natpisom “Ne Samoopredeljenje već pregovori – prevaranti i ponizni” prekrili su mnoge delove grada, uključujući i zgradu sedišta DSK u Lipljanu, Dom kulture, ali su i po kontejnerima u tom gradu, piše Ulpiana Pres.

Pre nekoliko dana fotografija člana Samoopredeljenja Dželjalja Svečlje i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića pokrenula je veliku raspravu na Kosovu, a sudeći po grafitima koji su osvanli u Lipljanu, može se pretpostaviti da i u tom gradu nisu dobro dočekali taj sastanak, kaže se u tekstu i dodaje da još nije poznato ko je postavio grafite i koji su motivi.

Đurić i Svečlja učestvovali su na medjunarodnoj konferenciji u Tirani, na kojoj su bili predstavnici mnogih stranaka iz regiona, a fotografija koja se pojavila u medijima na kojoj se vide da sede za istim stolom snimljena je tokom radne večere.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još