• Početna>
  • Vesti>

Održane obuke timova za predstojeće Takmičenje za najbolje biznis ideje ”Zlatna ideja”

U četvrtak 12.12.2019 na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici održane su obuke timova za predstojeće Takmičenje za najbolje biznis ideje ”Zlatna ideja” mladih sa prostora Kosova i Metohije.

Na takmičenju se prijavilo preko 30 timova sa svojim idejama od inovacija u oblasti ekologije, poljoprivrede do razvoja aplikacija, reciklaže materijala za 3d štampu , turizma i sporta.

Mladi sa Kosova i Metohije imali su priliku da pohađaju Akademije preduzetništva, održane u Naučno-tehnološkom parku Beograd, Skupštini grada Beograda i Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, gde su takođe stekli potrebne veštine za razvoj sopstvenog biznisa.

Finale takmičenja biće održano u ponedeljak 16.12.2019. sa početkom u 12 časova na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitorvici, dok će žiri činiti predstavnici uglednih kompanija ASSECCO SEE, Roaming Solutions, Zlatiborac doo, Komercijalna banka, MTS doo, MK group, Poštanska štedionica, Kolašin prevoz, Nes Communications, kao i predstavnici lokalnih kompanija sa Kosova i Metohije.

Pobednički tim dobiće milion dinara za razvoj biznis ideje na Kosovu i Metohiji, kao i podršku centra za razvoj karijere i prostor u IT centru na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Projekat ”Zlatna ideja” podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, grada Beograda, Naučno-tehnološkog parka Beograd i brojnih partnera.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još