• Početna>
  • Vesti>

SL: Karakteristrika Jeremićeve politike je nacionalna izdaja

“Rezultat politike Vuka Jeremića je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, legitimizovana odlukom Međunarodnog suda pravde, a sve zahvaljujući njegovoj izdajničkoj politici, čiji je rezultat i granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku”, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se dalje dodaje da su “karakteristike Jeremićeve spoljne politike izdaja nacionalnih interesa, diletantizam, defetizam, jeftin obraz i odsustvo časti”.

“Nedostatak stida i srama je karakteristika političara sakrivenih pod suknjom Dragana Đilasa. U tome je velika borba između ovih potrošenih likova koji su svojim nedelima podupirali nezavisnost Kosova i Metohije, uz očiglednu apanažu nekih sumnjivih belosvetskih prevaranata”, navodi se u saopštenju Srpsle liste.

“Vuk Jeremić po principu autoprojekcije govori o državniku kakav je predsednik Aleksandar Vučić” ističe se u saopštenju i dodaje “umesto da dođe na Kosovo i Metohiju i uz izvinjenje klekne pred srpski narod, jer je učinio sve u njegovoj moći da Kosmet odvoji od Srbije”. 

Srpska lista postavlja pitanja:

“Kako to, Vuče Jeremiću, da su za vreme tvoje i Đilasove vlasti iz sveta stizala samo priznanja za Kosovo, a danas povlačenja priznanja? 

Zašto ste umesto da budete sa Srbima na Kosmetu organizovali razbijanje glavnog grada naše otadžbine? 

Zašto ste na tajnim sastancima podržavali brže odvajanje Kosova i Metohije? 

Zašto ste smanjivali izdvajanja za Srbe na Kosovu i Metohiji?

Zašto te Albanci dočekuju crvenim tepihom a Vučića nazivaju đavolom koji ugrožava njihovu nezavisnost?

Zašto su vaše proteste protiv Srbije reklamirali svi albanski mediji u Prištini?”

“Zbog svega što znamo da ste učinili protiv interesa naroda na Kosovu i Metohiji ovde dobijate par desetina glasova, ali je naša dužnost da tvoje i Đilasove laži predočimo svim građanima naše zemlje koje obmanjujete lažima svakoga dana, u nadi da će zaboraviti na vaše sumnjive milione i finansijere koje hapse po celom svetu”, naglašava SL.

“Jedini način da, Vuče Jeremiću, dobiješ glasove je moguće samo ako Albanci sa Kosova i Metohije odluče da iskoriste pravo glasa i glasaju za tebe, ponosni Srbi su ti namenili mesto u političkoj istoriji koje ne želimo da se prisećamo”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Podsećamo da je Srpska lista reagovala na izjavu Vuka Jeremića u kojoj se kaže:”Zvanični Beograd je danas spreman da nastavi da se pretvara da je sve u redu i to konkretno evropskim činiocima odgovara”.Ovo je FoNetu izjavio predsednik Narodne stranke i bivši šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić i dodao da Srbija nema koherentnu spoljnu politiku, koja se ogleda u odnosu vlasti prema međunarodnim akterima u kontekstu Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica(saopštenje)

Comments

Pročitaj još