Rakić: Pretnje koje upućuju prištinski političari ukazuju da Vučić i Đurić rade pravu stvar za interese srpskog naroda

“Učestali napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji i institucionalno nasilje koje se sprovodi od strane albanskih tužilaca, koji bez ijednog dokaza optužuju ugledne Srbe i Srpkinje, i umesto u sudskom procesu lažne optužbe objavljuju u albanskim medijima, uznemirio je Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji” saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Koristim priliku da pitam lažne borce za Kosovo i Metohiju iz opozicije u Beogradu zašto nisu podigli svoj glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda? Zašto nisu osudili drakonsko kažnjavanje Ivana Todosijevića i zahtevali poštovanje prava na slobodu govora? Kakvo to mišljenje Đilas, Obradović, Jeremić i ostali lažni borci za Kosmet imaju o događajima u Račku, ali u o stradanju našeg naroda?” dodaje se u saopštenju.

“Veliki Njegoš je davno zapisao da se junaci na muci poznaju. Možda u tome i leži odgovor na sva naša pitanja, nasilnici koji lako posežu za nasiljem nad sopstvenim narodom, policajcima, ženama, novinarima, pa čak i na stubove demokratije naše otadžbine poput Narodne skupštine u Beogradu, kao kukavice danima ćute na pritiske koje trpe Srbi na Kosmetu, kao i na uskraćivanje osnovnih prava našem narodu” ističe Rakić.

“U ime Srpske liste zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i direktoru Marku Đuriću što su, kao i uvek, stali u odbranu i zaštitu srpskog naroda i prava na istinu i slobodu govora” dodaje se.

“Pretnje koje im upućuju prištinski političari pokazuju da Vučić i Đurić rade pravu stvar za interese srpskog naroda. S druge strane, te pretnje pokazuju i nervozu Albanaca, zbog činjenice da je Specijalni sud za zločine OVK počeo sa pozivanjem osumnjičenih, pa lažima i šovinističkim izjavama iz prištinskih kabineta pokušavaju da zamaskiraju istinu o stradanjima i Srba i Albanaca. I na sve to, iz beogradske opozicije – samo glasni muk” zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments