Petković: Funkcioneri u Prištini pozivaju na linč Marka Đurića

Nakon serije najgorih opozicionih pretnji fizičkom likvidacijom predsedniku Vučiću, isti jezik nasilja i linča sinhronizovano nastavljaju i visoki albanski predstavnici u Prištini, pozivajući, prvi put, u najotvoreniji napad na Marka Đurića, predstavnike Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i ceo srpski narod, izjavio je danas Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

“To što albanski političari javno traže da Marka Đurića stigne tzv. kosovska pravda i istina, kad prvom prilikom bude na prostoru KiM, jeste najotvorenija pretnja koja je uveliko prešla granice političkog delovanja, a koja je u slučaju Đurića već jednom ostvarena pred očima celog sveta. Ako sada ovde ne stanu albanski političari i ne povuku svoje užasne pretnje, jasno je da posla imamo sa, ne samo separatistima, već i teroristima. To da će jednog Srbina stići albanska pravda je pretnja koju odlično razumemo i koju je Marko Đurić na svojoj koži već osetio”, navodi Petković u pisanoj izjavi.

Petković, koji je i član Glavnog odbora SNS, piše da niko ne očekuje od dela opozicije u Beogradu da osudi ovakve pretnje, kad su, kako ističe, “oni upravo pokretači i glavni akteri nasilja”.

“Oni su ti koji u dosluhu sa Prištinom mesecima pozivaju na linč, hvale Kurtija i otvoreno podržavaju albanske kandidate na izborima. Jeremiću, Obradoviću i Đilasu je očito draži Kurti od Ivana Todosijevića, u čiju odbranu ni jednim jedinim slovom nisu stali i podržali ga da je slučaj Račak isfabrikovan. Upravo na primeru Račka, ostaće za istoriju upamćena sramota, ne samo Vilijama Vokera, već i dela srpske opozicije”, zaključuje Petković.

Savetnik kosovskog ministra Bedžeta Pacolija Jetljir Ziberaj danas je preko Fejsbuka poručio Marku Đuriću da “treba da se plaši istine i pravde na Kosovu”, kao i da će “kosovski pravosudni sistem izvesti srpske ratne zločince pred sud”.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments