Finalno takmičenje u besedništvu na Kosovu i Metohiji

Projekat koji je osmislila grupa bivših besednika iz Beograda privodi se kraju.Posle prijavljivanja kandidata, prve i druge eliminacije i obuke došlo se do finalnog takmičenja u besedništvu danas na Kosovu i Metohiji.

“Mi naporno radimo od septembra meseca kako bi došli do ove finalne večeri.Iza nas su dvonedeljne obuke koje su držali stručnjaci iz Beograda i došli smo sistemom eliminacije do devet najboljih govornika na Kosovu i Metohiji, koji će se večeras boriti za tu laskavu titulu sveukupnog pobednika na takmičenju u besedništvu za studente i srednjoškolce sa Kosova i Metohije.

Učestvuju doktoranti, studenti više fakulteta prištinskog univerziteta, srednjoškolci iz Kosovske Kamenice i Mitrovice. Očekujemo divno veče u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka i volela bih da mitrovčani ali i ostali građani Kosova i Metohije podrže večeras mladost i snažne poruke koje omladina šalje iz srca naše zemlje”, rekla je u Jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica Sanja Lakić glavni organizator ovog takmičenja i bivši besednik.

Dodala je da su učesnici konkurisali za učešće u dve kategorije- zadata i slobodna. U zadatoj kategoriji organizatori su odlučivali o naslovu, dok slobodna kategorija ostavlja mogućnost izbora i teme i naslova.

“Nagrade se dodeljuju za prvo mesto u jednoj pa u drugoj kategoriji, a zatim se bira i najbolji u ukupnom plasmanu i pobednik će biti onaj ko ostavi najbolji utisak na žiri i publiku”, dodala je Lakić i zahvalila na ogromnoj medijskoj podršci.

Takmičenje koje počinje u 17h, u amfiteatru Fakulteta Tehničkih nauka, otvoriće zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, najavljeno je iz Kancelarije. 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još