Roditelji Marka Rošića: Mirniji smo ali…

Porodica Marka Rošića je zadovoljna činjenicom da je Marko prebačen u pritvornu jednicu u Severnoj Mitrovici. Kako ističu za našu televiziju Marko je sada psihički mnogo stabilniji, oseća se sigurnije, jer se bez obzira na okolnosti, nalazi u svom gradu i među svojim narodom.

Bojana Rošić, majka pritvorenog Marka istakla je da je mirnija jer je njen sin sada sa svojim narodom.

“Siguran je i psihički mnogo stabilniji jer zna da je među svojima. Tamo je pored ranijih maltretiranja bio ograničen i jezičkom barijerom”, rekla je Bojana.

Ona je još jednom istakla da su mirniji, ako ne i srećniji jer im je Marko sada blizu i veruje da će mu biti dobro kao i će se njegovo celokupno zdravstveno stanje popraviti.

“Odakle da optužnica prvo izađe u medijima, pre nego se dostavi optuženima i advokatu. I još pročitate da vam je sin imao kriminalnu prošlost. I sve to bez materijalnih dokaza. To je smešno”, rekao je Nebojša Rošić, Markov otac komentarišući pojavu optužnice u medijima.

Kako je rekao, Marko nikada pre ovog slučaja nije bio niti u sudu, niti je osuđivan.

“Ne znam kako su došli do toga ali će morati to i da dokažu i objasne zašto i kako su to napisali”, rekao je Rošić i dodao da će se konsultovati.

Rošić je i ranije govorio a sada ponovio da je Marko Rošić u pritvoru bez ikakvih zakonskih osnova.

“23. novembra isteklo je godinu dana od kako je Marko u pritvoru. Optužnica nije podignuta, već su u medijima samo priče rekla – kazala. Advokat je bio i kod tužioca i kod sudije. Niko mu ništa nije dao. Rekli su mu – budi strpljiv. Budi strpljiv a moje dete je u pritvoru”, ogorčen je Rošić.

Marko Rošić je uhapšen 24. novembra 2018. godine u svom stanu u naselju Tri solitera, u sevenom delu Kosovske Mitrovica, a na teret mu se stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. U javnosti se spekulisalo da je Rošić pratio ubijenog Olivera Ivanovića, što navodno potvrđuje i ceduljica sa registarskim tabicama njegovog automobila koja je nađena u novčaniku Ivanovića.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još