• Početna>
  • Vesti>

Britanska ambasada: Pravosuđe da bude nepristrasno, strane da se uzdrže od štetne retorike

Ambasada Velike Britanije na Kosovu, saopštila je da veruje da će pravosudne institucije u Prištini sprovoditi procese, u svim slučajevima ratnih zločina, na transparentan način bez etničke pristrasnosti.

Reakcija ambasade Velike Britanije na Kosovu usledila je povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, reagujući na presudu poslaniku Srpske liste i bivšem kosovskom ministru Ivanu Todosijeviću, događaje u Račku nazvao izmišljotinom isceniranom od strane Vilijema Vokera.

“Ambasada Velike Britanije na Kosovu podržava izjave Evropske unije, UN, šefa UNMIK-a i drugih, kao odgovor na nedavne komentare koji negiraju dobro dokumentovane događaje koji su se dogodili u Račku u januaru 1999. godine”, navedeno je u postu na Fejsbuk stranici britanske ambasade.

Takođe, britanska ambasada ističe da su predstavnici svih strana odgovorni da se suzdrže od štetne i provokativne retorike, koja je nepoštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama i koja podriva mogućnosti pomirenja i povratka dijalogu. 

“Verujemo da će pravosudne institucije u Prištini pratiti proceduru za rešavanje svakog slučaja na transparentan način, bez etničke pristrasnosti”, poručuju iz ambasade Velike Britanije na Kosovu.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još