• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Cakajevi sunarodnici bili su članovi zloglasne es-es divizije “Skenderbeg”

Foto: Srpska lista

“Gospodin Gent Cakaj, prvi državljanin Srbije na ministarskoj funkciji u Republici Albaniji, pobrkao je lončiće optuživši predsednika Srbije Aleksandra Vučića za iskrivljenje istine” saopštila je Srpska lista.

“Cakaja ćemo, kad već voli da evocira likove i događaje iz nacističke prošlosti, podsetiti da su njegovi sunarodnici bili članovi zloglasne es-es divizije “Skenderbeg”, dok su Srbi sa nacistima bili zakleti neprijatelji” dodaje se u saopštenju.

“Srbi su i danas odlučno odani tradicijama antifašizma, a naš revolt zbog presude Ivanu Todosijeviću ima upravo antifašističku dimenziju. Dižući glas u odbranu našeg kolege Todosijevića i njegovog prava da govori istinu suprotstavljamo se upravo društvenoj klimi i sudskoj praksi koja kao da je vremeplovom dopremljena iz 30-ih godina prošlog veka” navodi se.

“Zahvalni smo predsedniku Aleksandru Vučiću zbog toga što je u ime pravde i istine još jednom nepokolebljivo stao u odbranu prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još