• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Javno pozivamo međunarodne predstavnike da reaguju i onemoguće institucionalno nasilje

Foto: Srpska lista

“Za razliku od svih lažnih moralista iz Prištine, koji pričom o zločinima žele da zamagle činjenicu da je kosovsko pravosuđe neosnovanom, sramnom i opasnom presudom na velika vrata uveo verbalni delikt za Srbe, na Kosovu i Metohiji srpski narod i Srpska lista će uvek osuđivati sve zločine ma ko ih počinio i ma koje nacionalnosti da su žrtve, ali sve nas vređa da o navodnim zločinima govore oni koji pred sudovima upravo daju iskaze o monstruoznim zločinima koji su počinjeni i još uvek nekažnjeni i prema Srbima, ali i prema Albancima” saopštila je Srpska lista.

“Podsećamo Hašima Tačija, Vljoru Čitaku, Bedžeta Pacolija i ostale da oni nikada nisu osudili nijedan zločin nad Srbim, ni ubijanje žetelaca u Starom Grackom, ni ubijanje srpske dece na Bistrici, niti ubijene radnike kopa Belaćevac, a kad već govore o pomirenju, a sa druge strane nisu osudili ni govor mržnje i laži koje je izrekao Halit Berani 2004. godine uz albanske medije, a čime je pokrenuto etničko čišćenje Srba u Martovskom pogromu” dodaje se.

“Podsećamo javnost da je još 2017. godine grupa srpskih nevladinih organizacija podnela tužbu zbog izjave Dauta Haradinaja da “Srba neće biti na Kosovu”, ali sud u vezi sa tom tužbom nije preuzeo nijednu aktivnost, a kamoli osudio, kao što nije preuzeo nijednu aktivnost protiv Fljore Brovine kada je za skupštinskom govornicom lažno optuživala Srbe za silovanja i pri tom kao dokaz koristila foto-snimke iz porno filmova, ili kada do dan danas nemamo odgovor na pitanje ko je odgovoran za prebijanje srpskih poslanika, ministara i gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici 26. marta” navodi se.

“To što su u Prištini spremni da Srbe stave u geto, prebijaju, zlostavljaju, hapse, proteruju i ponižavaju u nadi da će slomiti slobodarski duh našeg naroda samo utire put podelama i sukobima, zato javno pozivamo međunarodne predstavnike da reaguju i onemoguće ovo institucionalno nasilje” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još