• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Ista grupa hajkača koja je fabrikovala događaje u Račku sada optužuje predsednika Vučića

Beograd, 16. maja 2019. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (na slici) sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

“Ista grupa hajkača koja je fabrikovala događaje u Račku sada optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što nepokolebljivo insistira na istini i činjenicama” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Podsetiću samo da je “Figaro” pisao o Račku kao fabrikovanom zločinu, a da su Heleha Ranta i finski tim patologa nakon uvida u činjenično stanje rekli isto što i Ivan Todosijević – da je Račak laž” dodaje se u saopštenju.

“Podsetiću i da je posle svedočenja Danice Marinković, istražnog sudije Osnovnog suda u Prištini koja je vodila slučaj Račak, čak i Haški tribunal odbacio sve optužbe protiv predsednika Slobodana Miloševića i svih naših generala za taj slučaj, te da je izbacio iz upotrebe termin “masakr” u Račku. Ispada da je prva presuda za Račak doneta u slučaju Ivana Todosijevića” navodi se u saopštenju.

“Niko ne može sprečiti Srbiju, njene zvaničnike i građane da, bez obzira na cenu, brane istinu” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još