• Početna>
  • Vesti>

Advokat Haljimi: Ne vidim razlog zbog kojeg nam još uvek nisu dostavljene optužnice

Advokat Mahmut Haljimi, branilac uhapšenog Marka Rošića koji se zajedno sa još pet osoba nalazi na nedavno podignutoj optužnici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, nije ni danas uspeo da dobije pomenutu optužnicu i spise predmeta.

Haljimi je za “Kosovo Onlajn” potvrdio da je lično danas u Prištini od sudije tražio pomenuta dokumenta, ali mu je rečeno „da će optužnicu dobiti u blagovremenom roku“.

„Taj blagovremeni rok je po meni danas, jer se radi o predmetu hitne prirode i veoma teškom predmetu sa kojim mi moramo da radimo i da se pripremimo. Dosta sam zabrinut, jer imam odgovornost i prema svom klijentu“, rekao je Haljimi i naglasio da mu nije jasno zašto je odgovor sudije bio da „treba još malo da čekaju na dobijanje optužnice“.

Branilac Marka Rošića je podsetio na odredbu zakona koja propisuje da se nakon podizanja optužnice najkasnije u roku od 15 dana mora održati pripremno ročište, i da je zbog toga, kako kaže, dodatno zabrinut.

Haljimi je precizirao da je do sada više puta prekršen zakon, navodeći poslednji primer gde je blagovremeno podneo žalbu tražeći da se nakon godinu dana provedenih u pritvoru, ta kazna ukine Marku Rošiću, ali nikakav odgovor do danas nije dobio.

Ponovio je da veruje u nevinost svog klijenta i da se nada da će na kraju pravda ipak pobediti.

„Čim dobijem optužnicu idem kod Marka da mu kažem šta ćemo i kako dalje. Verujem da nema dokaza koji ga terete za delo koje mu se stavlja na teret, siguran sam da ovaj proces neće biti lak i da će nam trebati mnogo energije i strpljenja, ali verujem u pozitivan ishod“, zaključio je Haljimi.

Marko Rošić je, zajedno sa još trojicom Srba, uhapšen 24. novembra u ranim jutarnjim satima, kada su pripadnici specijalnih jedinica Rosu izveli akciju u Severnoj Mitrovici, a sumnjiči se za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još